Your Perfect Day

ESKÜVŐI TÁNCOK


A táncos mulatságra a vacsorát követően kerül sor, amelyet mindig a pár nyit meg - ezt nevezzük nyitótáncnak. Itt már, mint férj és feleség mutatkoznak be a násznépnek. Ez az első közös "megmozdulása" a párnak, a közös életük első lépése... Nyitótáncnak legtöbbször angol vagy bécsi keringőt választanak a párok. A tánc háromnegyedes ritmusú, lágy, kecses, lassú mozgású. A nyitótáncra a vacsora után kerül sor, ezzel indul ez a vígasság, az ifjú pár a nyitótánccal megnyitja, elindítja a mulatságot. Manapság a nyitótánc már nem csupán a keringőből áll, hanem bohókás, a pár által kedvelt, illetve zenei stílusban előadott tánc, mely lehet egyben meglepetéstánc is.

Eskövöi táncok

Gyertyafény keringő

Gyertyafény keringő mikor gyertyafénybe borul a táncparkett és a pár köszönetet mond a szülőknek, tánc formájában. A gyertyafény keringő tánca, az angol keringő, lassú, lírai, megható része az estének. Ez körülbelül éjfélkor történik és a pár úgynevezett záró tánca is a menyasszonyi ruhában, mielőtt átöltöznek az újasszony, újember ruhába.

A hagyományos gyertyás táncnál egy nagy körben állnak a vendégek, mindenki kezében egy­egy gyertya, és a pár a kör közepén táncolja végig a zenét.

Egyes esküvőknél az ifjú ara, az apukájával kezdi a keringőt, majd a férj, a zene közepénél lekéri kedvesét, és köszönetet mond az édesapának. Olyan verziót is láthatunk, ahol a pár körbe táncol a parketten, és elfújja a vendégek kezében lévő gyertyákat mindaddig, amíg az összes el nem alszik.

A hagyományos gyertyafény keringőkön túl azonban meglephetjük a násznépet egy különleges koreográfiával is, ahol a pár gyertyával kezdi a táncot, majd kiadja azokat a két édesanyának, és tovább folytatják az angol keringőt különböző lehajlásokkal és emelésekkel díszítve. Bármelyik fajtáját is választjuk, ne felejtsük el, hogy az estének ez az egyik fénypontja.

Eskövöi táncok

Vőlegény tánc

Vőlegénytánc ez egy szórakoztató koreográfia, melyben a vőlegény megmutathatja, mennyire szereti szíve választottját. Ebbe a táncba bevonhatja a barátokat, így érdekesebb, és esetenként mókásabb, hangulatfokozóbb lehet az "előadás". Itt a ruházat már változhat a koreográfiának, illetve a tánc stílusának megfelelően. Ennek betanulása általában a menyasszony tudta nélkül készül, hiszen meglepetésnek szánja a vőlegény.

wedding dances

Esküvői táncok


Angol keringő

Az angol keringőt szinte mindenki ismeri, általában a Szalagavatókon és Esküvői nyitótáncként szerepel a legtöbbet. Jellege lassú és egyenletesen lendülő, térben haladó forduló mozgásokban nyilvánul meg amelyet még szebbé és érzékivé tesznek egy-egy emeléssel is.


Bécsi keringő

Ez a tánc az angol keringő elődjeként is ismert, viszont teljesen ellentétes a kettő. Még az Angol keringő lassú és egyenletes addig a Bécsi keringő gyorsan folyó, temperamentumosabb, és lendületesebb.


Csacsacsa

Ez a tánc a mambó és a Rumba ötvözete. Tiszta, világos ritmusú és variáció gazdag vidám figuráival. Egyik érdekessége, hogy nagyon sok Disco zenére lehet csacsacsát táncolni.


Tangó

A standard táncok közé sorolható. A Tangót ellentétel és szenvedélyes érzelmek jellemzik. Egyszerre nőies és férfias, kemény-lágy, agresszív és szentimentális. Rendkívül kontaktus gazdag szerelmi tán.


Samba

Világszerte elterjedt Brazil tánc. Stílusa gyors élénk. A táncos lépéseivel visszaadja a zene lüktetését, dinamizmus, életenergia, szenvedély jellemzi a legjobban az előadását.


Mambo

Ez a fajta tánc sokaknak ismerős lehet szerte a világon, hiszen ki ne ismerné a Dirty Dancing című filmet ami nők millióit kápráztatta el páratlan mozdulataival. Főbb jellemzői a jellegzetes lábtechnikák a késleltetett csípőmozgás. Gyakoriak a gyors mozgások, forgások, helyzetváltoztatások. A Mambóban a Tangóhoz hasonlóan, megjelenik az erotika, a szenvedély, de a játékosság is.


Charleston

A tánc karakterét a térdek laza mozgása, a lábfejek ki-be csavarása illetve az ellentétes karmozgások adják. A Charleston tele van életerővel, vidámsággal a mozdulatok szabadok, lendületesek, egymáshoz folyamatosan kötődnek. Improvizációs megoldások is gyakoriak.Áraink

Ár öszetevői :
Tanóra díja + terem ára + Kiszállási költség / alkalom


Tanóra díja : 5000 Ft /1 óra


Budapest több kerületében vállalunk táncoktatást.
Terembérleti díj átlagosan 3000ft /60 perce (ez függ a kerülettől)


Kiszállási díjak
Buda kiszállási díj 3000ft (III. II. XII. I. XI. XXII.)
Pest kiszállási díj 1500ft (IV. XV. XVI. XIII. XIV. XVII. XXI. IX.)
Ahol nincs kiszállási díj (X. XIX. XX. XXIII. XVII XVII.)

Az áraink az adóterheket tartalmazzák.

0620/4061702Ha a szerelem betölti az életed, nagyon sok hiányzó dolgot pótolhat. Ha nincs az életedben szerelem, bármi másod van is, nem elég.
- Ann Landers