Ballet is my dream

Ballet

A balett nem sport, hanem művészet, mégis megmozgat minden izomcsoportot ugyanakkor szórakoztató és teret enged a kreativitásnak. Számos jótékony hatása van egészen a kicsiken keresztül a nagyokig. Önfegyelmet, munkamorált, arányos izomzatot és szép tartást ad. A művészeti nevelés segíti a gyermekek, hogy toleráns és kulturált, a művészetek befogadására és értékelésére nyitott személyiséggé váljanak.

Mi a különbség a rendes balett és a jazz-balett között?

A legszembetűnőbb különbség hogy a klasszikus balettel ellentétben itt nem tancolnak a gyerekek spicc cipőben. A jazz balett a modern balettművészet egyik ága, a klasszikus balett elemeit jazz technikákkal ötvözik. A felhasznált zenékre, mozgásanyagára, illetve a koreográfiákat is ez a kettősség jellemzi, a mozdulatok precízek, koordináltak, de a táncosok bizonyos szabályok betartása mellett, saját egyéniségüket, kreativitásukat is megmutathatják táncukon keresztül. A jazz balett alapvető elemei a változatos lépéskombinációk, a lendületes ugrások, forgások, gurulások, illetve izolációs technikák és az elengedhetetlen nyújtást segítő alapgyakorlatok.


Modern Dance

Egy óra menete:

Óra elején rövid bemelegítéssel kezdünk, hogy a gyerekek ráhangolódjanak a tánc órára. Vannak alapgyakorlatok és kombinációk amit megtanulnak elsajátítani. Megtanítjuk őket a térhasználatra ugrások, gurulások és egyéb kombinációs gyakorlatokkal.
A koordináció fejlesztésében a forgások az egyensúly gyakorlatok segítenek. Minden órán tanulunk egy rövid koreográfiát amit először begyakorlunk majd az óra végén előadhatják, figyelve arra hogyan emlékeznek vissza rá, és ezzel is felkészítve őket a mások előtti szereplésre.
Óra végén sor kerül lazító és nyújtó gyakorlatokra.


Dance Competition

Tánc versenyek

A versenyekre általában 2 hónap a felkészülés, ilyenkor még intenzívebb az óra ugyan is a verseny előadáson kívül a kötelező anyagokat is vesszük. Ha a gyermek úgy érzi, hogy készen áll megmérettetni önmagát vagy esetleg csapatban szeretné kamatoztatni tudását arra is számos lehetőség van. A White Magnólia Táncstúdió állandó vendége a minden évben többször megrendezett Soroksári Országos Táncversenynek, ami akár külföldi kvalifikációkat is magába foglalhat.
JAZZ-BALETT   • Helyszín : Budapest, Tahi u. 69, 1135
   • Várt életkorú fiatalok : 6 - 13
   • Havonta 4 alkalom
   • Egy óra időtartama nettó 60 perc
   • Hétfő 17-18 óra között
   • Havi tagdíj 9000 ft.
   • Az első alakalom ingyenes


JAZZ-BALETT

Minumum létszámtól indul.


   • Helyszín : Budapest, Szent Lőrinc stny. 6, 1183
   • Várt életkorú fiatalok : 6-13
   • Havonta 4 alkalom
   • Egy óra időtartama nettó 60 perc
   • Szerda 17-18 óra
   • Havi tagdíj 8000 ft.
   • Az első alakalom ingyenes


Amenyiben egyik helyszín , időpont sem fellel meg . Kérjük jelezze felénk a lenti kapcsolat ablakban.
Hogy mely kerületek felelnének meg önnek.

dance with us

A tánc mindenkié

Akarat erő, fegyelem, kitartás, türelem,magabiztosság, önkontroll, önbizalom,csoportszellem, ezek mind olyan tulajdonságok amelyeknek egy életre hálás lesz a csemete a megtanult elemeken túl, ez sem egy utolsó szempont. Mint ahogy az sem hogy rendkívüli módon erősíti az ízületeket, sokakat kifejezetten orvosi javallatra iratnak be balettra ettől remélve javulást. És tényleg! Köztudott és én is csak megerősíteni tudom a tényeket személyes tapasztalatokkal, hogy a balett jó irányú változásokat eredményez a kezdődő lúdtalp, gerincferdülés és hasonló gyermekkori problémák esetében, megelőzésében. Ha szeret táncolni, örömmel jönne az órákra, igazi társasági pillangó vagy valami komolyabb művészeti mozgásforma felé venné az irányt akkor minden bizonnyal jó döntés beíratni.

"Úgy kell táncolnod, mintha senki sem figyelne, Szívedből kell jönnie, ha azt akarod, hogy jó legyen.”